| Hazánk legnagyobb hagyományokkal rendelkező építészirodája, a Középülettervező Zrt. 1949-ben alakult. Története során több mint háromezer munkatárs dolgozott a vállalatnál, így méltán mondhatjuk, hogy a múltszázad közepe óta a magyar építészszakma színe-java kapcsolatban állt a KÖZTI-vel. Napjainkban a KÖZTI-ben öt jelentős építészstúdió működik, amelyek munkáját szakági stúdiók támogatják.

A KÖZTI a magyar építészet legszebb hagyományait viszi tovább, amit bizonyít, hogy számos Ybl Miklós díjas, Kossuth-díjas, és Pro Architectura díjas építészt foglalkoztatott és foglalkoztat mind a mai napig, továbbá sok, a KÖZTI munkatársai által tervezett épület kapott rangos hazai és nemzetközi elismeréseket. Kiemelkedő referenciákkal rendelkezik az oktatás, az egészségügy, az ipar, a kereskedelem és a vendéglátás területein, de meghatározó szereplő a lakóépületek, a közigazgatási és irodai épületek, a sport és művelődési ingatlanok tervezésének piacán is. A KÖZTI emellett hazánk legjelentősebb rekonstrukcióit is referenciái között tudhatja, csakúgy mint a Liszt Ferenc repülőtér SkyCourt terminálját, valamint a Budapest Sportarénát. A KÖZTI nem csak Magyarországon, de a világ számos pontján valósított meg jelentős építészeti projekteket. A KÖZTI követi az idők szavát, ezért a világ leggyorsabban fejlődő építészeti piacán, a Kínai Népköztársaságban, Sanghajban 2013-ban képviseleti irodát nyitott.

A KÖZTI sikereit munkatársai egyedülálló szaktudásának és elhivatottságának köszönheti, akik között a sok évtizedes tapasztalattal rendelkező nemzetközi hírű építészek és fiatal kollégák egyaránt megtalálhatóak. A KÖZTI számára a legfontosabb érték ügyfelei elégedettsége és az elvégzett munka szakmai minősége. A KÖZTI munkatársai számára az építészet művészet és minden épület egy önálló, egyedi alkotás, amelyben az ügyfél és az építész közös álmai válnak valóra. Az épülettervezés azonban nemcsak művészeti alkotómunka, hanem mérnöki tevékenység is, e kettő ötvözete adja e gyönyörű hivatás különlegességét. A KÖZTI a legkiválóbb mérnököket alkalmazza, hogy az ügyfelei által elképzelt épületek szakszerűen, gazdaságosan, energiatakarékosan és a XXI. század minden innovatív megoldását alkalmazva valósuljanak meg.