GTC White House irodaház

Helyszín: Budapest XIII., Váci út 47.

Átadás éve: 2018

Építész: TIMA Zoltán

Projektvezető építész: MÁRK Péter

Építész munkatársak: SZABÓ Máté, ÖCSI Gabriella, TÖLGYESI Kaplony, BODA István, GÁL Borbála, MOLNÁR J. Tibor, GÖNCZÖL Zsófia

 

A GTC White House irodaház a GTC Magyarország Ingatlanfejlesztő Zrt. legújabb budapesti beruházása. Az épület a Váci út mentén, a Dózsa György út és a Róbert Károly krt. között található, kiváló közúti és tömegközlekedési kapcsolatokkal.

A mintegy 18.000 m2 irodaterületet magában foglaló új épületrész mellett a fejlesztés fontos eleme a 19. századi, Schlick Ignác alapította vasöntöde és gépgyár épületének felújítása. A régi, ipari épület tartószerkezete és homlokzat architektúrája megmaradt, a felújított és új közlekedő maggal illetve vizes blokkokkal kiegészített belső térben közel 2.000 m2 irodaterület került kialakításra. A régi és új épületrészt oldalt és felül egyaránt üvegezett passzázs kapcsolja össze, kijelölve az épület főbejáratát a Váci út felől. A passzázs – kiegészülve a közel 30 méter belmagasságú üvegtetős átriummal -összeköti a Váci úti és Dunyov utcai bejáratokat az Angyalföldi utcával. Ebből a belső közlekedő tér együttesből közelíthető meg az irodaház három közlekedő magja. A lépcsőházak a 3 parkolószinttől az épület lejtős zárófödéméhez igazodva az 5., 6.iroda illetve a 7. gépészeti szintig vezetnek. A földszinti passzázsból konferenciaterem és kávézó-étterem is nyílik, hátsó udvari fogyasztóterasszal.

Az épületegyüttes külső megjelenésében, elnevezéséhez hűen a fehér szín dominál. A régi épületrészre hőszigetelő vakolatrendszer került, visszaépítve az eredeti homlokzatképző tagozatokat, az új épületrész homlokzatát fehér színű, szerelt, nagytáblás alumínium burkolat borítja. A neutrális, monokróm megjelenéshez illeszkednek az antracit színű ablak és függönyfal szerkezetek, illetve a függönyfalas homlokzatokon megjelenő előregyártott, nyersbeton párkányelemek.

 

 

Megosztás