2020. 03. 06. NEMZETKÖZI ÉPÍTÉSZKONGRESSZUS

2020. 03. 06.

Élvonalbeli spanyol, angol, dán tervezők tartottak előadást a Puskás Aréna új konferencia-központjában.
Az idei Kongresszus témája az ép-ítés (healing-architecture), azaz gyógyító építészet volt. „A város és az egészség kapcsolata, illetve a jólét és az épített környezet összekapcsolása nagyon időszerű gondolat, és sok ember sokféle szempontból közelíti meg a kérdést.” – fogalmazott Martha Thorne, a rendezvény szakmai tanácsadója.

Tovább

Az egész napos rendezvény előadásai széles spektrumból, a jelen-jövő, valamint az aktuális kihívások iránti elkötelezettséggel, nagyfokú profizmussal járták körül a témát. Hazai szakemberek, nemzetközi építészek, rövid- és hosszútávú terveibe, aktuális vagy már megvalósult projektekbe kaphattak betekintést a Kongresszus résztvevői. Az igazi nagyágyúk – Antonio Ortiz, Nicola Scaranaro, Erik Frandsen, Patrick Lüth – mellett bemutatkozott a The Care Lab fiatal építészekből álló csapata is. A rendezvény tanácsadója Martha Thorne, a Pritzker-díj igazgatója, a madridi IE Építészeti Iskola dékánja volt.
A Kongresszus a helyszínül szolgáló Puskás Aréna tervezője, Skardelli György előadásával, valamint a KÖZTI tervező munkatársai által vezetett 8 helyszínes stadion-bejárással zárult.

 

 

MÉDIA:

www.hirado.hu – A világ legelismertebb építészei tartanak előadásokat Budapesten 

www.hirado.hu – Fürjes: Az építészek munkája az álmodozásról, a tervezésről és az építésről szól

Megosztás