2020. 03. 15. KOSSUTH-DÍJ

2020.03.15.

 

Március 15-én, a Magyar Köztársaság nemzeti ünnepén a legmagasabb magyar állami tudományos kitüntetésben, Kossuth-díjban részesült vezető tervezőnk, Skardelli György. A járványveszélyre való tekintettel a Kossuth- és Széchenyi-díjakat egy későbbi időpontban adják át.

 

A díj kapcsán Skardelli György a következőket mondta: „Az építész számára a szakma elismerése mindig felbecsülhetetlen értékű. Emellett azonban a legnagyobb tisztelgés számomra mindig a közönségé: hiszen az épületeket – a múlt értékeit és hagyományait felhasználva a jelen és a jövő komplex kihívásainak eleget téve – a jelen felhasználóinak (általuk, velük, értük) tervezzük, hogy tudatosan örökíthessék át ők is a jövő generációi számára.”

Skardelli György, Ybl Miklós-díjas építész, építészeti Prima Primissima díjas, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja a Kossuth-díjat kivételesen értékes művészi pályafutása során létrehozott, a funkcionalitást, fenntarthatóságot és az esztétikumot tökéletesen ötvöző, a múltból átemelt és a kortárs építészeti értékeket összhangba hozó, a városkép egységét és sajátos jegyeit mindig szem előtt tartó tervezői-alkotói életműve elismeréseként kapta.

 

MÉDIA:

www.octogon.hu – Skardelli György Kossuth-díjat kapott

www.mek.hu – 2020. Március 15-e alkalmából átadott díjak

www.nemzetisport.hu – Elismerés: Kossuth-díjat kapott a Puskás Aréna főtervezője

Megosztás