Csonka Pál-érmet kaptak a Közti munkatársai

2020.10.06.

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy tervező kollégáink idén is bekerültek a Csonka Pál-érem díjazottjai közé. A Csonka Pál professzorról elnevezett díj az építészet és a szerkezettervezés területén alkotókat díjazza egyéni és alkotópáros kategóriában. Ez utóbbit, az impozáns Puskás Aréna tervezőcsapata, Skardelli György építész, Gurubi Imre és Becker Ádám szerkezettervezők /KÖZTI/, valamint Kocsis András és Lódri Csaba szerkezettervezők (BIM Design) vehették át.

A nemzet stadionjának mérete és szerkezeti komplexitása megkövetelte az összehangolt csapatmunkát. A Budapest látképében fontos szerepet betöltő Puskás Aréna tervezői kiérdemelték ezt a díjat, a Csonka Pál-érem alapítóinak szándékai szerint a  szerkezettervező szakemberek és a velük dolgozó építészek kiemelkedő közös munkájának elismerését.

Szintén alkotópáros kategóriában, a Diósgyőri Stadion alkotóiként, Pottyondy Péter építészt (KÖZTI) és Hegedűs Péter szerkezettervezőt (Hegedűs és Mizere Kft.) jutalmazták emlékéremmel. A Puskás Aréna, és a Diósgyőri Stadion elismerése is azt bizonyítja, hogy a hét évtizedes tradíciókkal ötvözött innovatív csapatmunka képes rendkívüli alkotásokat teremteni.

Megosztás