Bemutatkozás

Hazánk legnagyobb hagyományokkal rendelkező építészirodája, a Középülettervező Zrt. 1949-ben alakult. Története során több mint háromezer munkatárs dolgozott a vállalatnál, így méltán mondhatjuk, hogy a múltszázad közepe óta a magyar építészszakma színejava kapcsolatban állt a KÖZTI-vel. Napjainkban a KÖZTI-ben öt jelentős építészstúdió működik, amelyek munkáját szakági stúdiók támogatják, így többek között épület­szerkezeti, épületelektromossági és épületgépészeti.

A KÖZTI a magyar építészet legszebb hagyományait viszi tovább, amit bizonyít, hogy számos Ybl Miklós-díjas, Kossuth-díjas, és Pro Architectura-díjas építészt foglalkoztatott és foglalkoztat mind a mai napig, továbbá sok, a KÖZTI munkatársai által tervezett épület kapott rangos hazai és nemzetközi elismeréseket. A KÖZTI-t nemcsak hagyományai és mérete emeli ki a magyar építészirodák közül, de referenciáinak száma és sokszínűsége is. Kiemelkedő referenciákkal rendelkezik az oktatás, az egészségügy, az ipar, a kereskedelem és a vendéglátás területein, de meghatározó szereplő a lakóépületek, a közigazgatási és irodaépületek, a sport és művelődési ingatlanok tervezésének piacán is. A KÖZTI emellett hazánk legjelentősebb rekonstrukcióit is referenciái között tudhatja, csakúgy mint a Liszt Ferenc repülőtér SkyCourt terminálját, valamint a Budapest Sportarénát. A KÖZTI nemcsak Magyarországon, de a világ számos pontján valósított meg jelentős építészeti projekteket, így Afrikában és a Közel-Keleten is számos referenciával rendelkezik.

A KÖZTI sikereit munkatársai egyedülálló szaktudásának és elhivatottságának köszönheti, akik között a sok évtizedes tapasztalattal rendelkező nemzetközi hírű építészek és fiatal kollégák egyaránt megtalálhatóak. A KÖZTI számára a legfontosabb érték ügyfelei elégedettsége és az elvégzett munka szakmai minősége. A KÖZTI igazgatója, Smaraglay László, stúdióvezetői, Bordács László, Marosi Miklós, Pottyondy Péter, Potzner Ferenc, Skardelli György és Tima Zoltán és valamennyi tervezője számára az építészet művészet és minden épület egy önálló, egyedi alkotás, amelyben az ügyfél és az építész közös álmai válnak valóra. Az épülettervezés azonban nemcsak művészi alkotómunka, hanem mérnöki tevékenység is, e kettő ötvözete adja e gyönyörű hivatás különlegességét. A KÖZTI a legkiválóbb mérnököket alkalmazza, hogy az ügyfelei által elképzelt épületek szakszerűen, gazdaságosan, energiatakarékosan és a XXI. század minden innovatív megoldását alkalmazva valósuljanak meg.

 

Társadalmi felelősségvállalás

Munkánk során fontosnak tartjuk, hogy terveink tükrözzék környezettudatos és közösség orientált gondolkodásunkat. A megformált terek egyben életteret biztosítanak, közösségek születnek, viselkedési formák alakulnak ki. Bízunk abban, hogy megépülő házaink javítják a társadalom élet minőségét, rendezett, letisztult környezetet biztosítanak mindennapi tevékenységeikhez.

A KÖZTI támogat minden olyan folyamatot, kezdeményezést, mely a jövő formálását kedvezően befolyásolja. Legyen az egy kiemelt esemény a Budapesti Műszaki Egyetem rendezésében, vagy non profit tervezés egy helyi közösségnek. Szakembereink közreműködésével támogatjuk az egyetemi oktatás munkáját, irodánk akkreditált helyszín a gyakornokok számára. Külsős oktatóként, előadóként, diploma bizottságok állandó tagjaiként kollégáink több intézményben is segítik a jövő építészeinek tanítását. Számos munkatársunk vállal fontos közéleti feladatot vagy társadalmi megbízatást. Építészeink ott vannak a Művészeti Akadémia, az Építész Kamara, a különböző művészeti szövetségek, társadalmi szervezetek tagjai és vezetői között egyaránt. Több kollégánk vállal feladatot helyi-, és országos szintű tervtanácsok munkájában.

 

ISO 9001:2015 certificate no. HU004018  6 April 2019