BIM tervezés

A BIM (Building Information Modelling/Management) egy gyorsan fejlődő technológia, munkamódszer, vagy még inkább egy új szemlélet az építőiparban. A szemlélet lényege, hogy a hagyományos projekt ütemezéshez képest már egy korai időszakban többlet idő és energia befektetésével, komoly előnyökhöz jut az építtető. A többlet hatványozottan megtérül a későbbi fázisokban, mind anyagilag, mind a projekt kiszámíthatósága révén.

TOVÁBB

Kiemelt BIM alapú projektjeink:
Puskás Ferenc Stadion207 984 m2
Belvárosi Sportközpont 3 866 m2
Liget Üzemeltetési Központ 4 621 m2
Budapart D épület 19 000 m2
 

 
 

A BIM számunkra nem csupán a megrendelői igények kielégítését jelenti, hanem egy folyamatos technikai és technológiai fejlődés követésének lehetőségét és belső igényét. A BIM-es munkafolyamatok bevezetésével célunk egy még fegyelmezettebb tervezői magatartás mellett, a folyamatosan változó építtetői igényeknek való megfelelés, mely kihat a kivitelezés szakaszára, sőt a megvalósulás szerinti intelligens modell alapjául szolgál egy korszerű és szimulálható üzemeltetésnek.

A háromdimenziós tervezés csupán az első lépés a BIM felé, a naprakész adatbázis felépítése és annak kezelése során. A modelleket és a mögöttük rejlő strukturált adatbázist egyre több területen használjuk fel már a tervezési szakaszban, akár prezentációk, egyeztetések vagy a különféle szimulációk és analízisek során. Generál tervezőként egyre nagyobb szükség van térbeli ütközésvizsgálatokra (3D), melyek segítik kiszűrni a szakágak tervei közötti ellentmondásokat. Továbbá minden résztvevő számára nagy segítség a BIM-es munkafolyamatok bevezetése: ütemtervek készítésében (4D), a modell alapú mennyiségi kimutatás előkészítésében (5D), üzemeltetési szimulációk (7D) és egyéb folyamatok kiszámíthatóságában.

Büszkék vagyunk arra, hogy az elsők között alkalmaztuk a BIM munkafolyamatokat.