A Fausto’s étterem maga az elegancia, áthatja a gondosság, a szépség és a szeretet, olyan hely, ahol nemcsak enni, de lenni is jó – fogalmaz a gourmetriporter.hu. Újabb étterem bemutató anyag készült a budai gasztroszcéna legújabb gyöngyszeméről, amely a KÖZTI tervei alapján született meg.
„Az utcafront felé eső rész tágas, világos, minden irányban padlótól plafonig ablakokkal körbeölelt, a mögötte fekvő vendégtér végében található a konyha, amelyet hosszú ablakkal tettek transzparenssé, azon keresztül folyamatosan követhetjük a szakácsok munkáját. Fa, márvány, bársony, egyedi világítótestek avatják rendkívül elegánssá Buda új vendéglátóhelyét. A legalsó szinten – ahová modern festményekkel díszített lépcsőházban juthatunk le – borospince kapott helyet bortrezorral” – írja a gourmet riporter.
A Fausto’s étterem tulajdonosainak elképzeléseit Tima Zoltán, a KÖZTI tervezési igazgatója öntötte formába, aki az ingatlan megvásárlásától az étterem nyitásáig tartó három év alatt végigkísérte a megvalósítást. Az építkezéshez két évre volt szükség és bár tavaly nyár végére tervezték a beköltözést, végül az utolsó simításra 2024 végén került sor. A kétszintes vasbeton házat egyedivé avatja az atmoszféra, a falon már most felkúszó jázminbokor, a zöld környezet, amelyben fűszernövények zöldellenek – a kert a jobb idő beköszöntével nyílik majd meg a vendégek előtt.
További részletek és részletgazdag fotók a Fausto’s-ról:
https://www.gourmetriporter.hu/terulj-terulj/1597-budan-is-egyszeruen-faustos
Fotók: gourmetriporter.hu